Хора от Разград са подали сигнали за миризма на сероводород в

...
Хора от Разград са подали сигнали за миризма на сероводород в
Коментари Харесай

Проверяват откъде мирише зле в Разград

Хора от Разград са подали сигнали за миризма на сероводород в ранните и късни часове на денонощието. Екоинспектори са създали инспекция.

Това оповестиха от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе.

Сигналите са постъпили от западните и централни елементи на града. При изключителните обходи не са установени миризми в региона.

Били са направени инспекции на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води и тази на " Биовет " АД-клон Разград, които се намират на прилежащи площадки, в Западна промишлена зона на града. Били са взети проби от отпадъчни води от изхода на пречиствателното оборудване на " Биовет " АД. Пробите ще се изпитват по 10 физико-химични индикатора в Регионална лаборатория - Русе към Изпълнителна агенция по околна среда, а резултатите се чакат до седмица. От " Водоснабдяване Дунав " ЕООД, е изискана информация за технологията на отнасяне на отпадъчните води и утайките, отделени от всеки стадий на пречистването.

Проверка е осъществена и в " Биовет " АД-клон Разград. Заради съмнения за компроментирани ферментационни процеси, от сдружението е изискана информация по отношение на водените микробиологични процеси в интервала 13-20 август 2018 година Не са открити несъответствия в документите по отношение на софтуерните процеси.

На сдружението са дадени наставления да уведомява инспекцията в период до 24 часа за съществуване на провалени ферментации, които не подлежат на спомагателна обработка. Екоинспекцията е в подготвеност да извърши спомагателни инспекции, както и ще изиска информация, обвързвана с експлоатираната канализационна система и количество на образуваните отпадъчни води от производствата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР